DIMENSIONARE COVORAS ELECTRIC PENTRU INCALZIRE:
Pasul 1 – Schita
Creati un releveu (schita a spatiului pe care doriti sa il incalziti ) – masurati exact incaperea pe care doriti sa o incalziti si mentionati pe schita corpurile fixe (mobilier , cazi, dusuri , lavoare , toalete, etc). Atat covorasele Klima Incalzire cat si cablul Klima Incalzire nu se recomanda a se monta sub aceste corpuri. Conturati suprafetele cu un marker.
Pasul 2 – Calculati suprafata zonei pentru incalzire
Calculati marimea zonei incalzite folosind datele de la pasul 1. In cazul in care este necesar impartiti zona in patrate / dreptunghiuri maxim 12 m.p.
Pasul 3 – Alegerea pozitiei termostatului
Termostatul este recomandat sa nu se monteze pe un perete exterior si sa fie cat mai departe de zonele expuse stropirii cu apa cum ar fi cazi, dusuri, etc. , .Pe fiecare termostat pot fi montate mai multe covorase electrice.
Pasul 4 – Hasurati zona de incalzire pe planul podelei :
Acest pas este esential pentru alegerea covorasului electric. In primul rand trebuie sa se tina cont ca latimea covorasului electric este de 50 cm si de faptul ca suportul din fibra de sticla al acestuia poate fi taiat pentru a putea monta covorasul si in spatii mai inguste. (in imaginile de mai jos aveti prezentate metodele de taiare ale covorasului electric img1 si img2 ) Atentiune, in momentul in care taiati fibra de sticla aveti grija sa nu taiati si cablul . Trebuie sa va asigurati ca zona de interes care va urma a fi incalzita este acoperita de covorasul electric Klima Incalzire. In cazul in care covorasul este mai mare decat suprafata zonei ce urmeaza a fi incalzita atunci se va putea continua montajul si in zona mai putin esentiala . (sub corpuri de mobilier fixe, toaleta , cada, etc)
Pasul 5 – Alegerea covorasului de incalzire
Calculati lungimea totala a covorasului si alegeti covorasul potrivit din table.
Nota: Pentru verificare, comparati suprafata totala a covoraselor alese cu suprafata din pasul 2 (suprafata zone pentru incalzire) . Aceasta nu trebuie sa depaseasca suprafata podelei incalzite.
DIMENSIONARE CABLU ELECTRIC PENTRU INCALZIRE:
Pasul 1 – Schita
Creati un releveu (schita a spatiului pe care doriti sa il incalziti ) – masurati exact incaperea pe care doriti sa o incalziti si mentionati pe schita corpurile fixe (mobilier , cazi, dusuri , lavoare , toalete, etc). Atat covorasele Klima Incalzire cat si cablul Klima Incalzire nu se recomanda a se monta sub aceste corpuri fixe, exceptie facand cele pe picioare. Conturati suprafetele cu un marker.
Pasul 2 – Calculati suprafata zonei pentru incalzire
Calculati suprafata zonei incalzite folosind datele de la pasul 1. In cazul in care este necesar impartiti zona in patrate / dreptunghiuri .
Pasul 3 – Calculul neacesarului de cablu
Folosind datele din tabelul pentru cablul electric de incalzire Klima Incalzire , selectati cablul de incalzire cu puterea si lungimea corespunzatoare , tinand cont de faptul ca trebuie sa aveti aproximativ 150 W/ mp pentru incalzire unica, si 80W/ mp pentru incalzire complementara. Se calculeaza pentru minim 80% din suprafara camerei. Cablul se instaleaza pe suprafata libera a camerei ( acolo unde nu sunt corpuri fixe) inclusiv sub corpurile cu picioare.
. Pentru prinderea cablului exista sina de fixare speciala care permite crearea unei distante intre cabluri, 3cm , 5cm , 7 cm (recomandat) sau 9 cm.
Nota: Este recomandat sa creati un spatiu tampon “buffer” , acolo unde nu este nevoie de inalzire, sptiu ce poate fi folosit pentru excesul de cablu electric KLIMA INCALZIRE . Exemple de zone tampon : in spatele usii, in spatele toaletei, langa pereti etc.
Pentru asistenta in ceea ce priveste dimensionarea dar si alegerea produselor potrivite nu ezitati sa contactati echipa noastra de proiectare la adresa de mail klimaincalzire@gmail.com
CAT CONSUMA ?
Puterea care trebuie instalată este aleasa in functie de conditiile fiecarui spatiu in care se monteaza incalzirea in pardoseala Klima Incalzire. In acest sens, primul factor il va reprezenta izolatia pardoselii si a peretilor exteriori. Atentiune, a nu se confunda puterea instalata cu consumul de energie electrica. Atunci când sistemul de încălzire electrică în pardoseală functioneaza acesta consumă exact cat este și puterea instalată. Din momentul in care temperatura setata este atinsa sistemul se va opri iar apoi sistemul va functiona doar pentru mentinerea temperaturii setate. Daca se foloseste termostatul Klima Incalzire se poate seta atat temperatura la pardoseala cat si temperatura ambientala. Consumul de energie electrică va reprezenta o medie a kw-tilor consumați pe oră, în decursul unei zile, iar valorile medii sunt:
Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă unică, consumul este de aproximativ 15-25 W/ mp/oră – in functie de cat de bine este izolata casa. In situatia unei case mediu izolate media este de 20 W/mp/oră x 90 mp/parter =1800 W/S=1,8kW/S parter/oră). DUPĂ ÎNCĂLZIREA CASEI, CE DUREAZĂ 24-48 H, inclusiv consumul pentru încălzirea sapei, se va lua în calcul o funcționare de 10-12h/zi : 12h/zi x 1,8 kW/S parter/ora= 21.6 Kw/zi. Pentru 30 zile de funcționare , la un cost de 0.55 RON/Kw , rezultă un consum TOTAL pe LUNĂ = 21.6 Kw/zi x30 zile x 0.55 RON/Kw = 356 lei /lună . COSTUL ESTE STRICT PENTRU INCALZIRE , FARA COSTURILE PENTRU PREPARAREA APEI CALDE MENAJERE.
Pentru încălzire electrică în pardoseală ca sursă suplimentară, consumul este de aproximativ 10-12 W/mp/oră. Dacă pentru controlul sistemului de încălzire se folosesc termostatele KLIMA INCALZIRE programabile atunci consumul poate fi redus cu până la 20%. Termostatele KLIMA INCALZIRE programabile pot fi setate să funcționeze la anumite ore din zi și la anumite zile din săptămână.