DISTRIBUITOARE PENTRU SISTEME CU TEMPERATURA RIDICATA

Distribuitoarele cu vana de amestec, sunt utilizate in cazurile in care apa pentru sistemul de incalzire prin pardoseala este furnizata la o temperatura mai mare decat cea necesara pentru sistemul de incalzire cu apa prin pardoseala. Apa care intra in distribuitor este amestecata cu scopul de a atinge temperatura optima pentru sistemul de incalzire prin pardoseala.
Aceasta temperatura este controlata manual de o vana termostatica si depinde de suprafata podelei sub care a fost instalat sistemul. In majoritatea cazurilor, temperatura setata pentru o suprafata ceramica  este de 40°C si  28°C pentru o suprafata din lemn.

 

Distribuitor cu Vana de amestec
Distribuitoarele cu vana de amestec, sunt utilizate in cazurile in care apa pentru sistemul de incalzire prin pardoseala este furnizata la o temperatura mai mare decat cea necesara pentru sistemul de incalzire cu apa prin pardoseala (sistem de incalzire la temperaturi ridicate).

Vana de amestec este prevazuta cu o pompa Grundfos UPS2 eficienta din punct de vedere energetic.

 

Distribuitor compact din otel
Distribuitoarele compacte din otel  prezinta o constructie din otel preasamblata, cu o vana de amestec integrata, care include o pompa de circulatie, un debitmetr, un colector de retur si un colector de debit. Unul dintre avantajele acestui tip de distribuitor il reprezinta spatiul mai mic necesar si usurinta in instalare.
Distribuitorul compact este utilizat la sistemele de incalzire la temperatura ridicata si este prevazut cu un senzor de limita pentru ca pardoseala sa nu se incalzeasca prea tare in cazul unei defectiuni.
Distribuitorul este prevazut cu o pompa standard Grundfos UPS 25 – 55, dar poate fi prevazut si cu o pompa de circulatie Grundfos ALPHA2L eficienta energetic, prin utilizarea optiunii de upgrade.

DISTRIBUITOARE PENTRU SISTEME CU TEMPERATURA SCAZUTA

Distribuitorul este inima oricarui sistem de incalzire pe baza de apa si functioneaza in baza fluxului de apa calda furnizata de catre cazan. Apa calda trece printr-o vana si prin distribuitor, iar acesta din urma absoarbe apa rece din sistemul de incalzire. Apa rece din instalatie este apoi amestecata cu apa calda furnizata de cazan pentru a asigura o temperatura uniforma sistemului de incalzire.

 

Distribuitorul din Otel
Distribuitoarele modulare deschise sunt utilizate in cazurile in care temperatura de alimentare cu apa pentru sistemul de incalzire prin pardoseala este optima si o pompa in sistemul de incalzire furnizeaza destula presiune pentru o circulatie suficienta (de ex. pompa unui boiler). Distribuitorul din plastic este prevazut cu debitmetre, ceea ce va permite sa setati manual debitul de apa pentru fiecare intrare/iesire.

 

Distribuitorul din Plastic

Acest Distribuitor din Plastic este realizat din plastic rezistent ranforsat cu fibre și, cand utilizati un schimbator de caldura, puteti folosi un distribuitor din plastic pentru racirea pardoselii, fara izolarea unitatii.  Materialul de inalta calitate din care este fabricat distribuitorul,asigura ca, vizibil, nu exista condensatie.

Distribuitorul din plastic este asamblat cu debitmetrul care va permite sa setati manual fluxul de apa pentru fiecare intrare/iesire.